8x leuk behang voor de babykamer

Behang is handige manier om sfeer toe te voegen in de babykamer. Met behang of één of meerdere wanden kun je zonder veel inspanning een fijne sfeer of een thema toevoegen aan de (toekomstige) kamer van je kleintje.

Behang is er in vele kleuren, patronen en maten. Maar welk soort behang moet je nou eigenlijk kiezen? Glasweefsel-, vinyl- of vliesbehang? Allemaal hebben ze hun eigen voor- en nadelen. Lees je daarom goed in voordat je gaat beginnen met behangen. Het aanbrengen van fotobehang vraagt iets secuurder werken dan een effen behang en ook het aanbrengen van het behanglijm op de muur of op het behang brengen een paar verschillen met zich mee. Houdt rekening met deze zaken als je behang gaat uitkiezen en maak het jezelf niet te moeilijk!

Om alvast wat inspiratie op te doen wat behang kan doen voor jouw babykamer deel ik 8 leuke behangetjes die jouw babykamer een hele andere look en sfeer kunnen geven.

Geometrisch Behangwebshop.nl

Een geometrisch behang zie je de laatste jaren steeds meer voorbij komen. Het pas eigenlijk overal in huis de woonkamer, slaapkamer maar ook op de babykamer kun je een leuke sfeer en kleurpalet maken met leuke geometrisch behang in verschillende kleuren. 

Okergeel tipi behang Hiphuisje.nl 

Ook een kleuraccent toevoegen aan de kamer kan met behang. Bijvoorbeeld dit leuke oker gehele behang. Het overheerst niet de hele kamer maar geeft de kamer wel een themakleur en in dit geval ook een thema in de vorm van tipi tentjes. Zowel leuk voor jongens als meisjes! 

Polka zwart wit Kwantum.nl

Wil je de kamer in basis niet te gek qua kleur? Kies dan voor een zwart-wit patroon. Dit behang van de Kwantum is zwart-wit maar zeker niet saai! Er gebeurt veel met alle stippen die kris-kras door het hele behang verspreid zitten. Zelfs voor de niet ervaren behanger heel makkelijk en ik kan het weten want dit behang pronkt op Mias zijn kamer! Dit zwart-wit behang is ook goed te combineren met een kleur op de muur!

KEK Amsterdam

Wil je echt uitpakken op de babykamer? Kies dan voor een gave wand van fotobehang. Hiermee maak je in één opslag een echte eyecatcher van een saaie wand. Dit leuke behang van KEK Amsterdam zorgt voor een instant sfeer zonder dat de rest van de kamer nog veel nodig heeft. Je kunt de rest van de kamer rustig houden of de gave felle kleuren terug laten komen in de rest van de kamer.

Grachtenpandjes Parijs Perron11.nl

Een skyline van een stad op de wand is ook ontzettend leuk voor de babykamer. Er is veel te zien en je kindje heeft straks uren kijkplezier naar de muur. Deze grachtenpandjes in Parijs met op de achtergrond de eiffeltoren vind ik persoonlijk erg leuk! Maar er zijn ook nog vele andere steden terug te vinden.

Kwantum.nl

Hou je van rust en lichte kleuren maar wil je wel een accent aanbrengen in de babykamer? Kies dan voor lichte pasteltinten en een rustig patroon. Dit behang van Kwantum geeft net even een andere look aan de muur die anders één kleur zou krijgen maar is rustig en licht. Het geeft net dat kleine accentje in de kamer wat je zoekt maar houdt de kamer wel basic en licht.

Jungle behang Karwei.nl

Wil je een thema terug laten komen in de kamer van je toekomstige spruit? Dan is er keus genoeg! Dit jungle behang vind ik persoonlijk erg leuk. Er komen veel kleuren in terug zoals groen, geel bruin en roze. Perfect te combineren dus!

Dear, Leaf, Tree Eijffinger.nl

Een thema in de kamer hoeft niet altijd stoer en donker te zijn. Dit leuke behang heeft fijne pasteltinten en kan met vele kleuren gecombineerd worden. Het geeft een rustig en zacht gevoel op de slaapkamer van je baby. Je wilt deze diertjes toch knuffelen? Perfect als je wat kleur wilt toevoegen in de babykamer maar niet houdt van druk of felle kleuren.

Of je nu kiest voor stoer, lief, donker of licht, voor elke babykamer zijn er mooie printjes te vinden! Ik vind ze allemaal leuk, maar hier mag het stippen behang nog wel even shinen!

X Sharonne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *