Babykamer

22 juli 2017……die dag vergeet ik nooit meer. De dag waarop we een positieve zwangerschapstest in handen hadden.

Wat bijzonder dat dit ons gegeven is! We fantaseerde er direct op los. Wordt het een jongen of een meisje. Op wie zou de baby lijken? Ik hoefde het geslacht niet te weten maar mijn wederhelft wilde dit wel heel graag. Tegenwoordig kun je vanaf 13 weken al een geslachtsecho laten maken. Mijn vader en schoonmoeder zijn mee gegaan naar deze bijzondere echo toen ik 14 weken zwanger was. Wat was dat leuk! Ze kon er niet omheen zei ze. Overduidelijk een jongen!

Met alle hormonen in mijn lijf ging het bij mij gelijk kriebelen. Het moest een stoere jongenskamer worden. Geen pastelkleuren maar wel een lichte kamer met stoere accenten. Maar ook niet te stoer, het blijft wel een babykamer en dat mag je zien.

Na 800 kleurstalen, en een man die geen kleur meer kon zien, zag ik DE kleur in een boek van Flexa. Het boek kreeg ik in de goodiebag van de ‘Let’s meet lunch’ van Hemelryk.

Ik wilde graag één muur behangen. Maar ook die keuze was weer reuze maar de prijzen van al die leuke behangetjes waren ook vaak reuze (iets met een dure smaak?). Totdat ik het stippenbehang van de Kwantum tegen kwam. Low budget, zwart/wit en te schattig voor de babykamer!

De meubeltjes voor de babykamer vond ik iets makkelijker, al zal mijn wederhelft dat niet beamen want we hebben heel wat babywinkels gehad en heel wat babykamers bekeken. Hier kon ik helaas niet echt slagen voor een leuke prijs. Ik wilde namelijk graag echte houten meubeltjes en die waren onvindbaar of veel te duur! Lang Leve de Ikea, want hier hebben we uiteindelijk de kast, commode en het ledikant gevonden.

 

Yes, nu tijd om te decoreren. Er moest nog wat kleur bij. Alleen het donkergroene op de muur was niet genoeg. Ik vond het leuk om wat gele accenten toe te voegen. Met de leren plankdragers en dierkoppen kwam er een geel accent op de babykamer en de IXXI uit de Nijntje collectie maakte de kamer helemaal af.

Wat een fijn neutraal maar stoer kamertje is het geworden. Inmiddels slaapt Mias er een paar maanden en volgens mij is ook hij blij met zijn kamer. Hij kan namelijk minuten staren naar de stippen op de muur en voor het slapen gaan loop ik even langs alles dieren en posters op zijn kamer. ;-).

Wat vinden jullie van zijn kamertje?

 

 

X Sharonne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *