De mooiste kinderhoekjes voor in huis

Nu Mias de 10 maanden is gepasseerd mag de box over niet al te lange tijd ein-de-lijk de deur uit, halleluja!
Toen ik zwanger was wist ik niet hoe snel de box opgezet moest worden, iets met goed voorbereid is het halve werk en gierende hormonen? Nu kan ik niet wachten tot hij weer weg kan. Voorlopig doet hij nog even goed dienst als ik bezig ben met wat huishoudelijke klusjes want Mias kruipt overal naar toe. Hij klimt en grijpt naar alles waar hij eigenlijk niet aan of op mag komen en ‘Nee, niet doen Mias’ dat snapt hij nog niet, vanaf welke leeftijd komt dat eigenlijk wel? Tegen de tijd dat de deur uit gaan? Natuurlijk krijgt Mias straks een eigen plekje in de woonkamer voor zijn speelgoed en om straks aan te kunnen kleuren, knutselen etc. Nu hebben we niet heel veel ruimte dus het moet een klein, fijn en knus plekje worden met voldoende opbergruimte voor zijn speelgoed. Dit bleek nog geen gemakkelijke opgave te zijn maar ik heb de leukste ideeën en inspiratie verzamelt en deel deze natuurlijk ook graag met jullie, lezen jullie mee?

Speelhuisje van Wool and Woodies

Op Instagram kwam ik de leuke houten speelhuisjes tegen van Wool and Woodies. Wat had ik dat leuk gevonden als kind een eigen huisje in huis!
Omdat hij van blank hout is gemaakt past hij in elk interieur en is hij naar eigen wens te stylen. Het huisje is makkelijk in- en uit elkaar te halen en daardoor makkelijk op te ruimen mocht je dat willen. Zo heeft je mini-me zijn of haar eigen huisje om te stylen net als mama ;-). Ik vind de huisjes echt helemaal te gek en ben er stiekem een beetje verliefd op geworden. Ben jij nu net zo verliefd als ik? De verschillende huisjes vind je hier.

Ikea Flisat

Bijna iedereen heeft wel iets van Ikea in huis. Deze meubelgigant heeft met de serie Flisat voor kinderen ook een fan-tas-tische collectie ontworpen voor een scandinavisch interieur. De kleine meubeltjes zijn er in verschillende maten en, zoals je gewend bent van Ikea, ontworpen met voldoende opberg mogelijkheden. Ook deze meubeltjes zijn helemaal naar wens te stylen en passen daardoor in ieder interieur. Ze hebben niet alles een mooi design maar zijn ook heel praktisch, win-win dus!

Bureauhuisjes van Hoerahout

Een ander leuk huisje voor je mini-me zijn de leuke bureauhuisjes van Hoerahout. Het mooiste speelgoed kan je showen in de leuke vakjes van dit bureauhuisje en er is zelfs plek voor een opbergmand of bak zodat het speelgoed uit het zicht opgeborgen kan worden. De huisjes zijn samen te stellen naar eigen smaak en helemaal te stylen naar jou wens zodat hij perfect pas bij jou in huis. Voor welke kleur of variant zou jij kiezen?

Instagram inspiratie

Er zijn niet alleen leuke kant-en-klaar meubels te koop. Er is ook een hoop inspiratie op Instagram te vinden van leuke mama’s met prachtige interieurs. Ook hier is een hoop inspiratie te vinden van mooi gestylede kinderhoekjes in de huis of prachtige DIY projecten. Een aantal van deze mooie hoekjes vind ik zo gaaf dat ik ze graag met jullie deel.

Bij.hes is één van die mama’s die niet alleen een mooie interieur maar ook een hele mooie speelplek voor de kids heeft. De kleuren en styling blenden echt super mooi in haar interieur! Hester koos voor een houten bankje die dienst doet als tafel & met twee houten krukjes doet het bankje dienst als bureau. Een slimme oplossing want het bankje kan je ook gebruiken als de kinderen te groot worden voor een speelhoek. Het houten speelgoed mag gezien worden maar zorgt wel voor rust omdat het goed past bij de meubeltjes. Een leuke hoek met minimale aanpassingen in huis. Ik vind het een super leuk idee, jullie ook?

me_myboys_and_irene is de andere mama waarbij ik instant verliefd werd op haar speelhoek. Het ziet er niet alleen leuk uit maar heeft ook nog eens voldoende opberg ruimte. Ideaal om al het gekleurde, niet intieurproof, speelgoed op te bergen na een dag speelplezier. In het huisje kunnen de kids heerlijk zitten om een boekje te lezen maar ook het mooi speelgoed dat wél gezien mag worden kan hier natuurlijk perfect staan! Voor dit leuke speelhoekje moet je wel houden van een beetje klussen of natuurlijk een handige man dit voor je laten doen 😉 Dit speelhoekje als inspiratie heeft hier zeker een grote kans in huis, al moet ik mijn nog even overhalen om het voor me te maken, haha.

Eigen huis en Tuin

Als trouwe kijker van dit programma kan een leuk DIY project van dit programma niet ontbreken. Thomas laat alle projecten eruit zien alsof het appeltje-eitje is om deze te maken. Ik vind persoonlijk dit speel en opbergmeubeltje erg leuk! Met het juiste gereedschap in huis lijkt met dit ook niet extreem lastig (laat mijn man dit maar niet lezen!). Je kunt deze naar wens maken met andere knoppen en/of kleurtjes. Je kleintje kan lekker spelen en heeft zelfs een bankje om op te zitten. ’s Avonds schuif je alles in elkaar en opgeruimd is het gekleurde speelgoed weer!

Met al deze leuke inspiratie word mijn keuze er helemaal niet makkelijker op. Zijn jullie net zo enthousiast geworden als ik? Wat voor speelhoek hebben jullie thuis of moet je net als ik nog een keuze maken en ga je misschien wel voor één van bovenstaande opties?


X Sharonne


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *