Het leed dat de-juiste-fles-zoeken heet!

Vele mama’s en papa’s gingen ons voor, winkel na winkel af opzoek naar een babykamer, kinderwagen, Maxi Cosi, box, kleertjes noem het maar en je hebt het nodig. Online vind je tientallen ‘uitzet’ lijsten met alles wat je voor je kindje nodig hebt. Op elke lijst staat weer wat anders en de ene lijst maakt het nog gekker dan de andere met spullen die echt onmisbaar zijn voor aanstaande mama’s en papa’s. Met alle hormonen die op dat moment door je lijf gieren word je helemaal hebberig en je wilt zeker weten dat je alles hebt voor je kleine ongeboren spruit. Alleen het beste is goed genoeg. Er is alleen één ding dat dat mij in de 9 maanden maar niet duidelijk werd, welke fles moest ik nou eigenlijk hebben?

Natuurlijk borstvoeding is de beste keus voor je kindje maar dat was voor mij geen optie. Dus die ‘goede’ fles moest er komen. Maar er zijn tientallen merken en elk merk heeft verschillende maten, vormen en spenen. De ene babywinkel verkocht de ene fles wel en bij de andere waren ze weer niet te koop. Hoe moest ik hier nu ooit een goede keuze in maken?

Praktisch denken dan maar? Als ik nou de fles kies die ook bij supermarkt om de hoek te koop is. Handig als je een extra fles nodig hebt. Tsja, wanneer gebeurd dat nou? Oké, daar hoef ik dus niet naar te kijken. Maar het zou wel handig zijn als de spenen van de fles wel te koop zijn bij de drogist of supermarkt in de beurt.

Wat hebben andere mama’s? Difrax, Philips Avent, Dr. Brown? De keuze is reuze en al deze flessen zijn er in verschillende maten en kleuren te koop. De mama’s die ik ken hadden allemaal andere flessen en allemaal andere redenen om voor die fles te kiezen. Dit ging mij ook niet helpen in de keuze.

Wij hebben uiteindelijk gekozen voor de Philips Avent flessenset. Waarom?

Het was een makkelijke keuze, alles compleet, prima prijs & de flessen en spenen zijn
bijna overal te koop. Was het de juiste keuze? Nee niet voor ons!
Maar daar kwamen we pas achter toen Mias al was geboren.

Toen de kraamverzorgster na de geboorte van Mias ons hielp met de opstart thuis gaf zij aan dat zij Difrax fijne flessen vond. Met ruim 10 jaar ervaring gingen we af op haar expertise en werd de Difrax fles uit één van de babyboxen tevoorschijn getoverd en uitgekookt. Natuurlijk is deze keuze een voorkeur van de kraamverzorgster en ook erg persoonlijk. Dit zal zeker niet voor iedere kraamverzorgster, baby of ouder werken maar Mias dronk direct goed uit de Difrax fles. De volgende dag ging mijn man direct naar de winkel om nog twee flessen bij te halen van Difrax.
Zo gezegd zo gedaan en hij kwam thuis met twee extra flessen en had zelfs leuke kleurtjes meegenomen!

Een blauwe & een groene, helemaal goed voor een kleine stoere jongen! Waar we echter weer niet naar hadden gekeken was de maat, de fles was 170 cc en er blijken verschillende maten te zijn, wisten wij veel toen! De 170cc was ruim voldoende de eerste paar weken maar al snel was de fles te klein. Als je 160cc water in de fles doet het poeder er nog bij moet werkt het helaas al niet zo goed meer.
Dus na een paar weken konden ook deze flessen de kast in en moest de grotere maar van de Difrax fles gekocht worden, zonde! Als we dat hadden geweten dan hadden we natuurlijk direct de grotere maat mee naar huis genomen.

Gelukkig was de Difrax fles wel direct de juiste fles voor Mias want sommige mama’s en papa’s hebben wel 5 verschillende merken geprobeerd voordat ze de juiste hadden gevonden.

Mijn tip daarom voor alle aanstaande mama’s en papa’s:

Koop niet zomaar een hele flessen set of de fles die je zelf het mooist lijkt maar probeer her en der verschillende flessen uit proefverpakkingen te verzamelen en kijk welke fles jou baby het fijnst vind. Ik was nogal perfectionistisch en dacht: ‘Ja dat gaan we echt niet doen. Dan moet mijn man op pad voor babyspullen omdat ik thuis ben met Mias, dat lukt hem nooit!’ Natuurlijk is dat onzin maar ach als vrouw denk ik nou eenmaal dat ik het zelf toch beter weet. Nou geloof me, als je net bent bevallen vind je het allemaal prima en doet je man dat met alle liefde voor jou en de kleine en was ik uit eindelijk ontzettend blij dat hij dit heeft gehaald. Sterker nog, hij kreeg een hele boodschappenlijst mee!

Welke fles heb jij (in) gebruik(t) voor jouw kindje?

X Sharonne


* Deze blog is tot stand gekomen zonder sponsoring van de genoemde merken en is geschreven vanuit mijn persoonlijke mening en visie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *