Kleurrijke hal

Jullie hebben de foto’s vast al eens voorbij zien komen op mijn Instagram pagina. Onze hal heeft een lekker fel kleurtje op de muur. Elke ochtend kom ik vrolijk naar beneden, zelfs met deze donkere dagen.

Natte muren
Ruim een jaar geleden hebben we onze hal opnieuw moeten laten stucen. Tijdens de oplevering bleek de muur namelijk niet droog genoeg te zijn en kwam bij het schilderen de stuclaag weer van de muur. Erg balen natuurlijk! We besloten de hal even te laten voor wat het was zodat de muren goed konden drogen.

Een jaar nadat we de sleutel hadden gekregen besloten we de hal opnieuw aan te pakken. Eerst de beschadigde delen van de muur krabben (rotklus!) en daarna heeft onze lieve zwager de gang opnieuw gestuct. Zo fijn dat hij dit voor ons wilde doen!

Retro Vibe
Ik wilde graag voor een spannende kleur gaan op de muur. Een echt statement maken in de gang.
Het is een kleine saaie ruimte met veel deuren en een trap. Er gebeurd dus veel maar het is niet meer dan een doorgang en een ruimte om ergens anders in huis te kunnen komen. Eigenlijk best saai als je er zo over

na denkt. Van mij mocht de gang dan ook best een beetje meer opvallen. De kleur ‘Retro Vibe’ van Flexa vond ik zo tof. Al moest ik hiervoor wel even mijn man overtuigen, haha. Want je moet best een beetje lef hebben om deze kleur in huis te gebruiken.

Toen ook mijn wederhelft overtuigd was & de stuclaag goed droog was konden we aan de slag.
Eerst alle muren weer witten zodat de basis weer goed is. Ook dit hebben we goed laten drogen want we waren beide als de dood dat het weer van de muur zou komen.

Toen de lambrisering aanbrengen. Ook dit zorgde weer voor wat zweetdruppeltjes want misschien trokken we met de tape ook de verf of stuc weer van de muur. Pffieuw….gelukkig is dat niet gebeurd. De tape is goed blijven zitten en heeft een super strakke lijn opgeleverd en ook het stucwerk is blijven zitten!

Wat een tof effect was dit in de hal. Bij binnenkomst een echt statement en ook als ik ’s ochtends de trap af kom maakt deze kleur me direct vrolijk.

Aankleding
Alleen een felle kleur is natuurlijk niet genoeg. Er moesten ook wat leuke spulletjes komen in de hal. Eén van de dingen die ik heel erg miste in onze gang was een spiegel. Toch fijn dat je even kunt kijken hoe je er uit ziet voordat je de deur uit stapt. Even een dubbel check, zeker ’s ochtends vroeg ;-).

Een mooie kapstok mocht ook niet ontbreken. We hadden er zelf één gemaakt van steigerhout maar die was zo groot en robuust, die zou de lambrisering weer teniet doen. Die kapstok heeft mijn man inmiddels weer een nieuwe functie gegeven en is veranderd in schoenenrek en stat boven.
De kapstok van BePureHome past perfect in onze hal en maakt het plaatje bijna af.
Mijn wederhelft zag bij tijdens een rondje door het tuincentrum deze leuke retro borden en deze maken het plaatje compleet.
Waar laten jullie je schoenen hoor ik jullie denken? Die zitten in allemaal in een schoenenzak in de meterkast. Niet alleen voor het plaatje maar (bijna) altijd worden deze netjes opgeborgen. Ik vind schoenen in de hal namelijk zo rommelig staan!

Natuurlijk moet er ook nog wat te wensen blijven. De radiator zou ik graag nog een keer uit het zich willen. Misschien hier ook iets zelf maken met opbergruimte of een mooie radiator ombouw eromheen. We blijven er nog even over brainstormen en voegen hem toe aan ons wensenlijstje.

Wat vinden jullie van de kleur?
Hebben jullie ook een statement kleur in huis?

X Sharonne

Eén gedachte over “Kleurrijke hal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *