Ons ‘grote mensen’ huis

Mijn allereerste blog is vandaag dan echt online! Super gaaf maar ook heel spannend…
Best eng om zo’n eigen geschreven verhaal online te zetten.
Mijn eerste blog moest dan ook gaan over ons eerste ‘grote’ mensen huis, want daar is tenslotte mijn Instagram en deze blog door ontstaan. Lees je mee?

Januari 2015, de aankoop van ons eerste huis, een nieuwbouwhuis. Wat voelde ik mezelf volwassen, een echt grote mensen huis met mijn wederhelft. Het huis zou in december opgeleverd worden en we moesten snel knopen door hakken want we waren één van de laatste kopers (achteraf bleek dit helemaal niet waar te zijn!)

Maar wat wilde we dan? Welke indeling, welke kleuren, welke apparaten en niet te vergeten wat kost dat allemaal. We hadden wel een indicatie wat we konden en wilde uitgeven maar het blijft lastig. Achteraf gezien hebben we snel keuzes gemaakt die helemaal niet nodig bleken te zijn. We kregen het gevoel dat we snel moesten beslissen omdat we zogezegd één van de laatste kopers waren.

Met Instagram en Pinterest op mijn telefoon heb ik uren inspiratie op gedaan. Ik wilde zeker geen hoogglans in de keuken. Hij staat aan de zuidkant en ik wil niet blijven poetsen, haha. Ik wilde ook geen greeploze keuken want ik vind dat handgrepen de keuken net wat extra’s geven en hierin kun je nog een wisselen en een andere look creëren voor je keuken. Misschien nog wel het belangrijkste minder vingers op de keuken kastjes, in theorie dan ;-).

De badkamer was een iets lastiger verhaal. We kregen bij onze eerste afspraak helaas niet een heel welkom en fijn gevoel. De verkoper begon met het laten zien van alle gekochte badkamers van andere in onze straat en dan voornamelijk de badkamers die €15.000 of meer hadden gekost. Dat was zeker niet ons budget en we wilde al helemaal niet zien wat andere hadden gekocht. We waren opzoek naar een verkoper die met ons keek naar onze wensen en mogelijkheden. We hebben gelukkig keuzes kunnen maken maar hadden er toch niet een heel fijn gevoel over. Gelukkig na een paar weken toch besloten nog een keer terug te gaan. Deze afspraak verliep al stukken beter en uiteindelijk toch blij met het resultaat.

Helaas was de oplevering, zoals meestal met nieuwbouw, niet in december 2015 zoals aangegeven maar werd het april 2016. Wat een vertraging, frustratie en stress heeft dat ons gebracht maar ook meer tijd om na te denken. Over de kleuren, vloeren, lampen, meubels. We hebben heel wat woonwinkels afgestruind opzoek naar inspiratie en nog steeds vind ik het onwijs leuk om inspiratie op te doen. Want wat zijn er een hoop mooie spulletjes en stijlen voor in huis. Scandinavisch, landelijk, industrieel, modern of een beetje van alles door elkaar. Uren kan ik scrollen opzoek naar ideeën en leuke woontrends.

Deze inspiratie wilde ik graag delen met andere en ik ben zo gestart met mijn eigen Instagram account Homenr8, en nu na 2,5 jaar (eindelijk) mijn eerste blog geschreven. Wat een mijlpaal.

Ik hoop dat met deze blog nog meer inspiratie met jullie mag en kan gaan delen.

X Sharonne

2 gedachten over “Ons ‘grote mensen’ huis

  • november 28, 2018 om 3:59 pm
    Permalink

    Wat super leuk je eigen blog! Leuk 1e verhaal op naar meer en ik lees met je mee!

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *