Tafelen

Nieuw huis, nieuwe meubels.

Heerlijk vond ik dat, uren struinen door woonwinkels, bladeren op Pinterest & Instagram opzoek naar wooninspiratie en meubels voor ons nieuwe huis.

Vorm, kleur, stijl
Het lastigste meubelstuk vond ik toch wel onze eettafel. Hij moest aan nogal wat eisen voldoen.
Ik wilde een tafel voor minimaal 6 personen en volgens mijn man zou dat niet gaan passen.
Ik wilde stoelen met armleuningen waardoor de tafel nog langer moest worden om de stoelen allemaal te laten passen. Uiteindelijk hebben we toch voor stoelen zonder leuningen gekozen en achteraf ben ik hier toch wel erg blij mee. Dit staat veel minder zwaar in huis.
En de vorm? Rond, vierkant, ovaal? We hebben alles wel in overweging genomen. Als er maar minimaal 6 stoelen aan konden was mijn harde eis.

We hebben heel wat woonwinkels gehad opzoek naar de perfecte tafel met stoelen. Maar alle tafels waren te groot, te klein, niet het juiste materiaal of te duur en als ze wel voldeden aan de praktische zaken dan vonden we hem niet mooi. Tsja….dan maar genoegen nemen met minder? Ik dacht echt dat we nooit de juiste tafel zouden vinden waar we allebei een goed gevoel bij zouden hebben.
Wel waren we er beide inmiddels over uit dat een vierkante tafel toch de beste oplossing zou zijn. Neemt het minste ruimte in beslag en heeft plaats voor minimaal 6 personen. Maar de keuze voor een vierkante tafel vind je niet in elke winkel. Maar ach waarom makkelijk doen als het ook moeilijk kan, of was het toch andersom?

Marktplaats
De enige ‘winkel’ die we nog niet hadden gehad was de online tweedehandswinkel ‘Marktplaats’.
Scrollen, scrollen, scrollen……Dit ging ook echt niets worden dacht ik nog na uren scrollen, of toch wel?

Ik vond een vierkante eettafel van teak met een robuust blad. Hij was alleen 140 x 140 in plaats van van de 150 x 150 die ik voor ogen had. De tafel bleef echter in mijn hoofd zitten, hij is namelijk wel erg mooi. Moesten we al wel een bod doen? We woonden nog niet in ons nieuwe huis dus dan moest de tafel straks nog een keer verhuisd worden. En de vierkante tafel was veel te groot in ons huidige huis dus echt handig zitten was er niet bij. Maar een marktplaats vondst zoals deze vinden we echt nooit meer daar was ik van overtuigd.

De tafel in ons oude huis

Gelukkig mochten we de tafel komen bekijken en eventueel direct meenemen. We moesten er wel een stukje voor rijden en met een kar achter de auto ging we op weg. De tafel was pas 8 maanden oud maar vanwege een verbouwing paste hij niet meer in de nieuwe indeling van het huis. Bij aankomst bleek de tafel nog mooier dan op de foto’s. Het tafelblad is redelijk robuust en niet geheel glad, op de foto komt dit niet zo goed over maar het maakt de tafel in het echt nog veel mooier!
De afmeting was ook precies goed, in mijn hoofd was 140 x 140 echt veel kleiner, iets met het ruimtelijk inzicht van een vrouw denk ik.

Klein nadeel: De tafel is loodzwaar! Gelukkig kon hij in twee delen vervoerd worden en hielp de verkoper mee om de tafel in de kar te zetten want met zijn tweeën was dit niet gelukt.

Verhuizen
We moesten hem nadat we hem hadden gekocht en thuis hadden staan natuurlijk nog een keer verhuizen….oeps! Ik was alweer vergeten hoe zwaar de tafel was en dacht dit doen we wel even, niet dus!
Gelukkig kwam mijn schoonvader na een telefoontje direct helpen en heeft hij geholpen met de verhuizing van de eettafel.

Ik denk dat de tafel één van de mooiste aankopen is geweest voor in ons huis. Misschien ook wel omdat hij al een ‘leven’ heeft gehad ergens anders en hij net even anders is dan de meeste tafels. Wij zijn er erg blij mee en hij kan zelfs gebruikt worden voor 8 personen als we hem van de muur zouden halen.

Recent heeft de tafel nog een super mooie upgrade gehad in samenwerking met Nordstahl waardoor hij nu nog beter matcht met ons interieur. Klik hier om de blog te lezen die ik hier over schreef.

Welke vorm eettafel hebben jullie thuis staan, en waarom kozen jullie voor deze vorm?

X Sharonne

Eén gedachte over “Tafelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *