TV-meubel make over

Leuk dat jullie mijn blog weer lezen!
Het is al weer even geleden dat ik een blog schreef en deze ook online heb gezet. De inspiratie, tijd & zin ontbraken mij de afgelopen maanden.
Ons (t)huis veranderde weinig en Mias is momenteel zo druk op ontdekking dat ons huis nog maar weinig instagram & foto proof is.
Het speelgoed ligt overal tegenwoordig en dat vind ik helemaal niet erg. Ik stoor mezelf er niet (meer) aan en geniet van de gezellige rommel om mij heen. De kussen liggen standaard op de grond, de blokken door het hele huis & de auto’s vliegen je om de oren! Ook mijn tweede zwangerschap zorgde ervoor dat ik weinig energie had. Meestal plofte ik na de dagelijkse rompslomp languit op de bank. Maar de energie is weer een beetje terug en ineens kreeg ik weer volop inspiratie voor het schrijven van een nieuwe blog.

De afgelopen vier jaar hebben we al heel wat kleine en grote make-overs in huis gehad. Zo kreeg onze eettafel een super gave make-over in samenwerking met Nordstahl, kreeg onze gang een zomers kleurtje en hebben we een extra slaapkamer gemaakt op zolder. Over die laatste make over is nog geen blog want die zolder hebben we omgedoopt tot 10 jaren plan. We wonen nu bijna 4 jaar hier maar de zolder is nog niet af. Hopelijk over een jaar of 6 een blog over onze zolder, haha.

Momenteel zijn we alweer druk bezig met de nieuwe kamer voor Mias. Hij moet over een paar weken plaats maken voor zijn kleine broertje. HIerover volgt ook snel een blog want we zijn nog volop bezig om de puntjes op de I te zetten. Doei inloopkast & hallo stoere peuterkamer!

Maar nu eerst terug naar deze blog want ik dwaal af. Deze blog gaat over de lons huis, ons tv-meubel!
Ook hier schittert de bekende Beste kast van Ikea in huis als tv-meubel. De kasten schitteren in allerlei vormen, maten en kleuren op Instagram & Pinterest en dat was ook precies waar ik mijn inspiratie destijds vandaan haalde toen we hier kwamen wonen. Zoveel mogelijkheden, keuzes en toch budget proof.
Vier jaar geleden kozen we voor een langte van 2,40. Ik vond de lage variant het mooist en hij moest vooral op de grond staan, dus zonder pootjes. We kochten voor op de kast nog een mooi eiken meubelpaneel. Die de budget versie voor ons tv-meubel gelijk niet meer budget maakte, oeps! Maar wat was ik blij met ons meubel en de keuzes die we hadden gemaakt.

De oude situatie

Maar in 2017 raakte ik zwanger van Mias en moest er toch echt plaatst gemaakte worden voor een box. Dat zijn van die zaken waar je helemaal niet over nadenkt of bij stilstaat toen we hier kwamen wonen. Oeps, waar moest deze dan komen te staan?
Het meubel moest met pijn in mijn hart toch een stukje ingekort worden.
Hup, terug naar die grote blauwe woonwinkel & de juiste onderdelen halen. Ons Besta meubel ging van 4 naar 3 kastjes en kreeg toen de lengte van 1,80 meter in plaats van de 2,40 meter. Zo kon de box er nog mooi naast staan.

Inmiddels ben ik verwachting van ons tweede kindje, heeft de box plaats gemaakt voor een speelgoed kist & ben ik blij met de extra ruimte.
Alleen ons huis kreeg de afgelopen jaren een steeds stoerder en industrieler randje. De eettafel kreeg een mooie stalen tafelpoot, de salontafel heeft een stalen onderstel, we kochten een gave zwarte deur & hebben overal zwarte lampen.
Het tv-meubel was alleen nog steeds alleen wit met hout en miste net dat stoere en industriële randje. Totdat ik op Instagram een foto van @bij_fem tegen kwam. Zij heeft haar Besta tv-meubel pas een stoer randje gegeven met stalen meubelpootjes, na wat speurwerk bleken deze pootjes ook nog eens busget proof te zijn!
Ik liet de foto gelijk zien aan mijn man, die wordt natuurlijk ook altijd voor het karretje gespannen om de klusjes en ideeën uit te werken ;-). Gelukkig was hij ook direct enthousiast. Niet veel later stonden we in de bouwmarkt voor de meubelpootjes. De meubelpoten zijn in bijna alle bouwmarkten wel te koop in verschillende hoogtes, wij kozen voor de 15 centimeter, vierkante pootjes, deze vind je hier.

Op bijna hetzelfde moment begaf ook onze geluidsinstallatie het, balen want ondanks dat het niet meer de mooiste installatie was kwam er zeker goed geluid uit. Gelukkig was het ‘Black Friday’ en konden we voor een leuke prijs toch slagen voor een goede soundbar.
Omdat we nu een lange box hadden die hoger was en voor de televisie kwam te liggen moest ook de tv aan de muur gehangen worden.
Achteraf een geluk bij een ongeluk want ik vind het geheel nu veel rustiger en strakker eruit zien. Mijn man blij, ik blij en mijn interieurhartje gaat weer snelle kloppen.

Ons nieuwe meubel na de mini make-over

Dankjewel bij_fem voor de inspiratie & hopelijk heb ik met mijn blog ook jullie kunnen inspireren. Met weinig middelen kun je toch een groots effect creëren en je huis steeds een beetje aanpassen.

Wat vinden jullie van het resultaat?

Wij gaan nu weer gauw verder met ons volgende project, de nieuwe stoere kamer voor Mias. Eén ding kan ik vast verklappen, het wordt een jungle thema. Op mijn Instagram feed kun je het moodboard voor deze kamer al terug zien en in mijn stories zie je zo nu en dan een sneak preview voorbij komen 😉

Tot snel.

Liefs X Sharonne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *